Verhuizing voorbereiden in 10 stappen

Als u binnen een afzienbare tijd gaat verhuizen, kan dat veel stress met zich meebrengen. Een goede voorbereiding is ook in de verhuizerswereld het halve werk. Op welke manieren u de daadwerkelijke verhuisdag soepel kan laten verlopen? In tien stappen laten wij u dat zien!

Stap 1: 12 weken voor de verhuisdag

Drie maanden voor de verhuizing beginnen met de voorbereiding is voldoende. Plan verhuisactiviteiten met behulp van een checklist. Zo vergeet u voor de verhuisdag geen enkel onderdeel.

Stap 2: 11 weken voor de verhuisdag

Zorg dat uw huur- en/of koopcontracten in orde zijn. Wanneer u net voor de verhuisdag erachter komt dat het contract niet klopt, veroorzaakt dit veel stress. Regel dit dus op tijd!

Stap 3: 10 weken voor de verhuisdag

Met nog ruim twee maanden te gaan is het tijd dat u de datum van de verhuisdag vastlegt bij uw verhuisbedrijf. Informeer ook uw familie/vrienden over de verhuizing, zodat ook zij niet voor verrassingen komen te staan.

Stap 4: 8 weken voor de verhuisdag

Geef wijzigingen door aan energie- en telecombedrijven. Deze bedrijven hebben enkele weken nodig om de veranderingen door te kunnen voeren. Plan deze afspraken daarom ruim van tevoren in!

Stap 5: 7 weken voor de verhuisdag

Zoek de zaken uit die u mee kunt nemen naar uw nieuwe onderkomen. Daarmee maakt u al vroeg een onderscheid tussen wat wel én niet mee kan, zodat u de overgebleven spullen alvast kunt wegbrengen.

Stap 6: 6 weken voor de verhuisdag

Nu moeten de accessoires worden gekocht om de verhuizing in gang te zetten. Koop de juiste hoeveelheid verhuisdozen en inpakmateriaal. Dat kunt u in de meeste gevallen bij het verhuisbedrijf regelen.

Stap 7: 4 weken voor de verhuisdag

Leg het definitieve vervoermiddel vast voor de verhuisdag. Overleg al bij stap 3 met uw verhuisbedrijf welke vervoermiddelen beschikbaar zijn.

Stap 8: 3 weken voor de verhuisdag

Begin alvast met het inpakken van de verhuisdozen. Kies vooral voor de spullen die u dagelijks niet meer nodig hebt. Dat scheelt flink wat tijd en stress richting de laatste dagen voor de verhuizing.

Stap 9: 2 dagen voor de verhuisdag

De voorbereiding op uw verhuizing is bijna afgelopen en u bent klaar om te verhuizen! Maak alleen nog wel uw oude én nieuwe onderkomen schoon. Dat kan u zelf, of door een schoonmaakbedrijf laten doen. Ook Verhuisbedrijf Parkstad kan u helpen bij het bezemschoon opleveren van uw oude woning.

Stap 10: de verhuisdag!

U kunt nu zorgeloos verhuizen! De checklist is compleet en met een voldaan gevoel kan uop reis. Veel plezier in uw nieuwe onderkomen