10 inpaktips voor uw verhuizing

10 tips voor het inpakken tijdens de verhuizing

Als u gaat verhuizen, wilt u natuurlijk het liefst zo veel mogelijk van uw spullen meenemen. U bekommert zich over het feit hoe alles moet worden ingepakt en op het oude adres weer moet worden uitgepakt. Voor het inpakken zijn ontzettend veel slimme trucjes. Daarom geven wij 10 inpaktips voor de verhuizing!

Tip 1: Stop uw kleding in vuilniszakken

Met een vuilniszak kunt u alle kledingstukken bij elkaar binden. De hangers worden verwijderd van de kleding en bewaard in de kledingkast. Zo kunt u de kleding in uw nieuwe huis meteen weer in de kast hangen.

Tip 2: Wikkel kasten in met folie

We blijven nog even bij de (kleding)kasten. Kasten kan je inwikkelen met beschermfolie. Deurtjes en lades schuiven niet open tijdens het tillen en de lichte voorwerpen, zoals onderbroeken, kunnen rustig blijven liggen in de lades!

Tip 3: Houd schroeven bij elkaar

Schroeven raken vaak kwijt. Bij het uit elkaar halen van de meubels, raden wij aan om de schroeven in kleine zakjes doen. Order deze zakjes door op te schrijven om welke meubel het gaat en plak vervolgens de zakjes met schroeven met tape op de betreffende meubel. Zo zoekt u niet meer naar die vervelende schroefjes!

Tip 4: Planten

  • Om schade aan uw plant te voorkomen, kunt u deze het beste op de dag van de verhuizing inpakken;
  • Overtollig water verwijderen uit vazen of potten;
  • Potten graag volledig omwikkelen met stretchfolie of een vuilniszak. Deze kunt u het beste sluiten tot aan de steel/stam. De plant zelf hoeft u niet in te pakken. Tropische platen kunnen wel ingebonden worden zodat deze makkelijker te vervoeren zijn. Dit voorkomt schade aan de plant;
  • Plaats de potten of vazen in een verhuisdoos en laat deze open.

Tip 5: Servies inwikkelen met handdoeken

Servies is erg breekbaar. Een goed ‘stootkussen’ daarvoor is het gebruik van handdoeken, want ook deze wilt u meenemen in de verhuizing. Stop twee à drie borden in een handdoek en plak deze vervolgens dicht met tape. Dit scheelt weer inpakpapier en ruimte in de verhuisdozen.

Extra tip: plaats de borden verticaal in de doos!

Tip 6: Glazen in sokken

Glazen in sokken? Hoe moet u zich dat voorstellen!? Gewoon op dezelfde manier als het servies in de handdoeken. Ook de sokken gaan mee met de verhuizing, dus waarom niet de glazen in de sokken stoppen? Was van te voren wel uw sokken, anders krijgt u stinkende glazen. Voor extra stevigheid raden wij aan om nog wel extra materiaal tussen de glazen de stoppen.

Tip 7: Sluit vloeistoffen af

Vloeistoffen hebben altijd het gevaar dat het kan gaan lekken. Doe daarom altijd huishoudfolie over de opening van de vloeistoffen. Daarna kunt u gewoon de dop er op doen, zodat er geen kans is op het lekken van de vloeistoffen over de rest van de spullen.

Tip 8: Berg boeken op in rolkoffers

Als u een echte liefhebber bent van lezen, dan zult u veel boeken hebben. Voor het inpakken tijdens de verhuizing is het dan handig om ze in rolkoffers te stoppen. In de eerste plaats is dat beter voor uw lichaam en ten tweede kunt u ze dan zo naar de verhuiswagen toe rollen. Als u geen rolkoffer heeft, vraag dan één van onze verhuizers voor de beste tip voor het verhuizen van uw zware spullen.

Tip 9: Maak foto’s van de kabels

Voordat u alle snoeren en kabels loshaalt van uw elektronische apparatuur, raden wij aan om eerst foto's te nemen. Zo kunt u gemakkelijk terugzien welk kabeltje in welke aansluiting moet en in uw nieuwe huis alles weer perfect aansluiten!

Tip 10: Doos voor de eerste dag

De verhuisdag zit er op en het is je eerste dag in uw nieuwe huis. Nu moet u alles weer uitpakken om de benodigde spullen te vinden. Dit kunt u voorkomen door een speciale doos te maken voor de eerste avond, nacht en ochtend. Stop daarin spullen zoals een toilettas, pyjama, schoon ondergoed etc.